Pizza bakken in een Clementi Italiaanse pizzaoven

Assortiment Pizzaovens Clementi

 • Merk Clementi: KONING van het VUUR
 • Echte handgemaakte Pizza ovens uit Italië
 • Geïsoleerd, gecertificeerd en hoge kwaliteit
 • Vele soorten en maten verkrijgbaar!
 • Zeer grote showroom en uit voorraad leverbaar
 • Nieuwe extra lijn Pizzaovens vanaf heden te bezichtigen

Pizza oven

Lees meer

Pizzaovens

  -Gevonden in categorie: Pizza-ovenWis filters
 • 48
 • mini pizzaoven Clementi. Clementino houtoven 46
 • Kleine gasoven 34
 • 74
 • Clementi Family Gasoven met glazendeur Inox 27
 • Clementi gold pizzaoven 30
 • 16
 • 7
 • Bezoek aan showroom van Clementi 22
 • Clementi Gold Pizzaoven Rood 19
 • Pizzaparty van Clementi 12
 • Multifunctionele oven, geschikt voor binnen en buiten gebruik 17

Pizza-oven

Vanuit eigen behoefte is de liefde voor de producten van Clementi ontstaan. De wens was om een hout gestookte Pizza-oven voor buiten in de tuin te realiseren. Wij gingen daarbij, in eerste instantie, nog van de gedachte uit dat de oven er rustiek uit zou zien. Dat betekent een gezellige Pizza-oven met mozaïeken tegels erop zoals je deze hout gestookte Pizzaovens in Portugal en Griekenland tegenkomt.

Italiaanse Pizzaovens

Maar dat plan voor nostalgische Pizzaovens veranderde bij het zien ervan. Het is namelijk goed om de Clementi-oven goed in de omgeving te beoordelen. Daar waar een moderne inrichting is, past een moderne Italiaanse Pizzaoven. Maar ook, als de omgeving waar de Pizza-oven staat juist landelijk is, kies dan juist voor een contrasterend ontwerp. Clementi is toonaangevend op het gebied van Pizza-ovens. Naast dat er op hout of gas gebakken kan worden, zijn er ook verschillende keuze mogelijkheden voor de Clementi Pizza-oven onderstellen.

Gezellig pizza maken

Pizzaoven op gas

Met deze gas Pizzaoven is het mogelijk om binnen 25 minuten allerlei gerechten klaar te maken door middel van een elektronische ontsteking. Het mooie met een Pizza-oven op gas is dat je kunt kiezen. De ene keer bak je bijvoorbeeld op gas. En een andere keer met hout.

Speciale gasbeschermer

Gebruik je hout in de Pizza gasoven dan heb je daar een speciale kit voor hout stoken voor nodig. Deze kit bestaat uit 3 onderdelen en beschermt de zogenaamde gasbron. Vergeet dit niet. De Pizza-oven op gas is in verhouding qua aanschaf iets duurder. Mocht je soms met hout bakken dan heb je daarvoor ABSOLUUT deze speciale gasbeschermer voor nodig. Deze mag je in verband met de certificering dan ook nooit vergeten omdat deze Pizzaoven natuurlijk in eerste instantie voor gebruik van gas is gemaakt.

Clementi Gasoven Family Rosso II copyright 450 c ovens

Houtgestookte Pizzaoven

Het is vanzelfsprekend dat deze Italiaanse Pizzaoven ontworpen is als Houtoven. En dus stook je deze Pizzaoven van Clementi met hout. Deze geïsoleerde Pizzaoven komt snel op warmte en daardoor blijft de Pizza-oven temperatuur gewaarborgd. De opstarttijd voor gebruik van de Clementi oven is hetzelfde als de Clementi Pizzaoven op gas. In verhouding is – de op hout gestookte – Steenoven wel een stuk goedkoper. Daarnaast heb je natuurlijk ook geen kit nodig. Gebruik voor een goede temperatuur niet meer dan vier normale halve blokken hout. Niet teveel Pizzahout want dat zorgt voor oververhitting en komt ook het bak procedé niet ten goede. Tijdgebrek voor het aansteken van de Pizza-oven is daarmee dus echt niet meer aan de orde. Overigens heeft een echte Houtoven iets primitiefs. Heerlijk met dat mooie vuur op ooghoogte. Het geeft veel sfeer en bovenal heel veel authentieke smaak.

Inschrijven Workshops!

De Pizza Steenoven

Zoals wij eerder al vertelden, kun je de meest uiteenlopende Pizzaovens kopen. Van exemplaren uit Portugal, Spanje en Griekenland. Dat wil zeggen Steenovens voor Pizza’s met veel mozaïek en rustiek steen tot (te) goedkope exemplaren uit bijvoorbeeld China. Wil je kwaliteit, laat je dan overtuigen door de modellen van Clementi. Want dat is op en top kwaliteit. Handgemaakt in Italië. Alle Steenovens worden in de eigen productieruimte persoonlijk handmatig getest. Zodat je er zeker van bent dat je er jarenlang plezier van hebt. Wij kunnen het vanuit ervaring vertellen want wij gebruiken al drie jaar de Clementi Family Pizzaoven. En deze gaat tenminste twee keer per week aan met hout!

Italiaanse pizzaoven Clementi

Pizza-oven accessoires

Voor de Italiaanse pizzaovens van Clementi kun je bij ons terecht in de showroom. Alle modellen van Pizza-ovens staan uitgesteld. En dat is niet het enige. Want BBQ-Vuurovens is ook van start gegaan met een serie professionele Clementi barbecues. Het leuke is dat deze mooie producten allemaal te bezichtigen zijn op afspraak in Vaassen. Naast de Pizza-ovens en Barbecues kun je ook alle andere materialen bij ons aankopen. Denk hierbij aan:

Pizzaoven benodigdheden

Pizza-oven gebruiken

Zeker omdat de Clementi oven op handige hoogte (eigenlijk ooghoogte) geplaatst wordt. Heerlijk met die mooie vlammen in het zicht dankzij het bij te bestellen open glasvenster. En de Pizza-oven geeft nog heerlijke warmte buiten af ook. De keuze was dus snel gemaakt om er ook één bedrijfsmatig aan te kopen. Dat betekent dat The Flagstone Company in Vaassen er nu ook over één bezit. In plaats van de Clementi in de maat 80, weken wij hiervoor uit naar de traditionele Clementi Pizza-oven met een binnenmaat van maar liefst één meter.

Pizza-oven installeren

Deze Pizza-ovens kunnen niet alleen binnen gebruikt worden. Het is ook mogelijk om de Pizza-ovens voor buiten te gebruiken. Vanzelfsprekend dienen ze binnen en onder een afdak aangesloten te worden op een geïsoleerde pijp die de rook en warmte afvoert. Laat de installatie uitvoeren door een erkende installateur. Voor binnen en voor onder een afdak dien je altijd voor een aangesloten afvoer van de rook te zorgen! Een Pizza-oven met het gebruik van hout heeft onze voorkeur omdat het hout een specifieke smaak aan de gerechten geeft. Overigens kennen alle Pizza-ovens een voorzet deurtje. En negen van de tien keer zijn deze ook in glas verkrijgbaar zodat er perfect zicht is op de vlammen. Met het Pizza-deurtje van Clementi ervoor neemt de temperatuur toe.

Pizza-slices

De grootste tip voor een gezellige avond is om niet iedereen een hele Pizza te serveren. Serveer juist in slices. Zo maak je eerst gezellig met zijn allen een Pizza met vulling. Vervolgens bak je deze in de Clementi-houtoven. En dan wordt de Pizza in meerdere slices gesneden. Ook de gastheer/vrouw of kok krijgt dan de gelegenheid om gezellig aan de lunch of diner deel te nemen.

Vergeet de wijn niet!

Er is tussendoor tijd voor het drinken van een wijntje. En de Pizza’s worden stuk voor stuk op maat gemaakt. Ben je vegetarisch? Dan vraag je de gastheer/vrouw om een deel niet met vlees te beleggen. Zo geniet iedereen volop van de Pizza-avond.

Kleur Pizzaoven

Rode Pizzaoven

Kies voor een rode Pizzaoven als je lekker de aandacht op de oven wilt vestigen. Rood is natuurlijk één van de belangrijkste kleuren van de Italiaanse vlag. Een rode Pizzaoven staat erg mooi bij een strakke inrichting. Maar natuurlijk is een Pizzaoven met een rode kleur ook aantrekkelijk in de tuin, bijvoorbeeld met de tafel op het gras. Dan steekt de rode Pizzaoven er mooi uit qua contrast. Rood is de één na beste verkochte kleur. Een rode Pizzaoven is verkrijgbaar in alle type Pizzaovens en buitenovens van Clementi.

Witte Pizzaoven

Foto zie hieronder. Uniek in zijn soort. Een witte Pizzaoven. Niet opvallend en super mooi. De zogenaamde dome is perfect afgewerkt met een sterke hittebestendige coating. Overigens wordt deze oven niet echt warm aan de buitenkant. We hebben het dan over handlauw. Het is dus mogelijk om met de handen de bovenkant van de – bij wijze van spreken – witte Pizzaoven aan te raken. Een witte Pizzaoven kun je alleen bestellen van het merk Clementi type Gold. Deze is dan wel in 3 maten verkrijgbaar zowel op gas als hout.

Clementi Gold Gasoven

Koperkleur Pizzaoven

Voor de meeste ovens van Clementi (Family, Gold en de indirecte gestookte ovens) is ook de keuze voor een koperkleurig dak mogelijk. In eerste instantie waren wij van mening dat daar minder interesse voor zou zijn. Maar dat blijkt juist niet het geval. Wij wijden er zelfs nu een artikel aan. Belangrijk om te weten is dat de structuur van de koperkleur anders is dan bijvoorbeeld de antracietkleur. Er zijn namelijk twee spuitbeurten voor nodig om het dak ook de juiste koperkleur te geven. De eerste laag is een bruine kleur. De tweede laag zorgt voor meer koperkleur (transparante lak met een lichte kleur). Hiermee verandert ook de structuur van de lak. Voor de goede orde: het dak is dus niet van echt koper maar is koperkleurig gelakt. Het is vanaf 1 mei aanstaande mogelijk om ook deze kleur in onze showroom te beoordelen. Koper zie foto album hieronder.

Gele Pizzaoven

Wanneer koop je nu een gele Pizzaoven? Laten wij maar een vergelijking maken naar een ferrari. Ook met auto’s blijkt kleur belangrijk. Wil je echt opvallen, kies dan voor de gele Pizzaoven. Deze is overigens mooi afgewerkt met RVS en antraciet in de details.

Antraciet Pizzaoven

Family antraciet Pizza oven


De Pizzaoven in de kleur antraciet is het meest veilig. Daar kiezen feitelijk de meeste van onze relaties voor. Het design is al zo mooi dat doet veel. Gaat u dus voor een veilige keuze wat kleur Pizzaoven betreft, kies dan voor antraciet.

RVS Pizzaoven

Het meest professioneel in de keuken is altijd RVS. RVS is namelijk consequent in structuur en het makkelijkst om schoon te maken. Het straalt daarmee professionaliteit uit. Het blijkt echter dat er weinig tot geen onderhoud aan deze Clementi Pizzaovens is. Dus maakt dit detail weinig uit. Het enige is wellicht de smaak. Wat vind jij het mooiste? De Clementino Pizzaoven, de Family en de Gold serie is altijd in combinatie met antraciet.

Geachte relatie,

Hartelijk dank voor uw Magazine aanvraag en daarmee de getoonde interesse in onze producten. Op dit moment hebben wij helaas geen gedrukte versie van het Clementi Magazine beschikbaar. Om u toch zo goed en snel mogelijk van dienst te kunnen zijn sturen wij u daarom vast de digitale versie toe. Daarbij zullen wij op zeer korte termijn ook even telefonisch contact met u opnemen om te zien of wij u verder van dienst kunnen zijn. Tevens hebt u dan ook de mogelijkheid alsnog de geprinte versie aan te vragen. Zodra deze weer beschikbaar is sturen wij het dan ook zo spoedig mogelijk naar u toe.

Met vriendelijke groet,
Clementi Vuurovens