Clementi met Pulcinella gasoven - rookkanaal pizzaoven || Copyright 450 c ovens

FAQ

Lees meer

Veelgestelde vragen

Clementi Pizzaovens en BBQ'S

Op deze pagina geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom in Vaassen (nabij Apeldoorn).

Waarom creëert mijn pizzaoven zoveel rook?

 1. Controleer eerst of het hout niet nat of groen is. Als je een sissend geluid hoort is het hout nog niet helemaal droog.
 2. Gebruik geen berkenhout of hout met schors.
 3. Zorg ervoor dat uw vuur robuust is met sterke vlammen om onvolledige verbranding te voorkomen
  
  

Waarom is de bovenkant van mijn pizza gaar en de onderkant nog niet?

 1. Warm de oven langer voor totdat de stenen de juiste tempratuur hebben.
 2. Als je folie gebruikt verwijder dit dan zo snel als het kan zonder dat de pizza blijft plakken.
 3. Plaats de pizza achterin de oven aan de rechterkant van de Pizzaoven.

Hebben jullie ook accessoires?

 1.  Ja! Wij hebben meerdere tools en accessoires voor de Pizzaovens en BBQ’s die ook los worden verkocht. Voor meer informatie neemt u contact met ons op.
 2. Wij raden een professionele Pizzaschep aan voor het verplaatsen van de pizza en een Pizzalepel voor het draaien van de pizza.
 3. We raden het ook aan om een borstel aan te schaffen om hiermee het as weg te vegen.

Welk soort hout kan ik het best gebruiken?

 1. Elk droog hardhout zoals eiken, esdoorn walnoot, olijf, amandel, essen, beuken, hickory en mahonie is geschikt voor de oven

 2. Vermijdt nat hout

Hoe maak ik de oven schoon?

 1.  De oven maakt zichzelf schoon, dit betekend dat het vuur al het vuil van de stenen wegbrand. Zodra de oven is afgekoeld veeg je het vuil er eenvoudig uit met de borstel.

Hoe lang duurt het bakken van een pizza in de houtoven van Clementi?

 1. Voor het bakken van een pizza dienen de bakstenen op een hoge tempratuur te zijn (350-400 graden). Met deze temperatuur duurt het ongeveer 2 tot 3 minuten totdat de pizza klaar is.
 2. Wanneer de temperatuur daalt tot ongeveer 230 graden is dit de perfecte temperatuur voor het bakken van kalkoen of andere grote maaltijden.
 3. Als de temperatuur verder is gedaald dan kan je ook brood bakken in de Pizzaoven.

Pizza-ovens, BBQ’s én Natuurstenen

In Vaassen hebben wij een grote showroom waar je alle Clementi Pizza-ovens en Barbecues kunt bekijken. Deze modellen zijn ambachtelijk met de hand gemaakt. Dit Italiaanse Assortiment vind je aan de Aalbosweg nummer 16.

Gezelligheid moet je ervaren, zien en proeven

Kom dus zeker bij ons langs. Je wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. En maak wellicht ook direct een combinatie-afspraak voor het bezichtigen van onze showroom van The Flagstone Company gespecialiseerd in Italiaans Natuursteen. Deze showroom is ernaast gevestigd op nummer 14.