Paprika voor de pizza

Pizza beleggen:

  • Dikke rode saus (merk Mutti of spaghettisaus)
  • Bekleed de pizza tot 1,5 cm vanaf de rand met de saus
  • Kies voor variatie van kip tot vis, van vlees tot groenten
  • Gebruik zo min mogelijk natte ingrediënten (dus niet teveel saus)
  • Kies liever voor geraspte mozzarella ivm vocht

Pizza Beleggen

Lees meer

Pizza Tomatensaus

De beste tomatensaus voor de Pizza is een saus die niet teveel water bevat. Er zijn verschillende merken op de markt zoals bijvoorbeeld Mutti. Vaak verpakt in conservenblik en daarmee dus langer houdbaar. Voordat je de Pizza gaat geleggen, proef je eerst de basis: de tomatensaus. Voeg vervolgens naar smaak nog zout, peper, knoflook en/of andere pizzakruiden eraan toe.

Verse Tomatensaus

De tomatensaus is het belangrijkste ingrediënt op de Pizza. Want een goede tomatensaus zorgt voor een lekkere smaak. Daarnaast houdt de tomatensaus de balans van de Pizza op orde zodat deze niet te droog wordt. Je kunt tomatensaus uit een blik kopen of verse tomaten bij de groenteboer. Voor het beste resultaat gebruik je dan de harde kanten van de tomaat (gebruik de rest voor bijvoorbeeld soep). Zorg er dus voor dat deze verse tomatensaus een dikke structuur krijgt. Zeef eventueel en pureer. Maak de tomatensaus altijd op smaak met kruiden waarbij een snufje zout niet vergeten mag worden. De nieuwste trend in Italië: witte Pizza’s waar helemaal geen tomatensaus meer op voorkomt

Tomatensaus pizzadeegIngrediënten Pizza tomatensaus

  • Verse tomaten én tomatenpuree
  • Ui en knoflook
  • Basilicum
  • Oregano en tijm
  • Zout, peper en olijfolie

Pizzakazen

De beste kaas voor het beleggen van de Pizza is natuurlijk mozzarella. Heerlijk vers van de kaasboer of van Galbani. Het wordt door de Italianen vaak geplukt op de Pizza gelegd. Daarbij is het belangrijk het juiste merk te kiezen. Mozzarella is de meest gebruikte kaassoort voor op de Pizza. Mocht je mozzarella uit een pakje gebruiken dan wordt het vaak ingepakt met vocht. Laat dit voldoende uitlekken. Teveel vocht is voor de pizzabodem geen goed idee. Dus gebruik je mozzarella laat het dan tenminste een half uurtje uitlekken. De kaas dient namelijk droog op de Pizza te worden gelegd. Kortom de mozzarella voor de Pizza mag niet te vochtig zijn.

Andere kazen

Daarnaast gebruikt men in Italië ook Pecorino (schapenkaas uit Italië) en Ricotta (Italiaanse kaas, zacht en wit gemaakt van schapen- of koeienmelk). Voor de Quattro Formaggi wordt meestal gekozen voor Mozzarella, Emmentaler, Parmezaan en Gorgonzola. Waarbij Parmezaan ook vaak als losse toevoeging wordt gebruikt voor het extra op smaak brengen van Pizza’s in het algemeen.

Rode Paprika

De meeste Pizza’s kennen natuurlijk al de rode kleur van de tomatensaus. Dus bij aankoop maak dan eerst een keuze welke kleur paprika je voor het beleggen van jouw Pizza gaat gebruiken. Wil je een bonte Pizza dan is het leuk om deze verder met andere kleuren aan te kleden. Omdat mensen vaak al basilicum kiezen of rucola, kun voor de aankleding dan wellicht het beste voor een oranje of gele paprika kiezen. Maar wil je de uitstraling niet te druk, kies dan voor rode of groene paprika. Alles wat groen is, ziet er sowieso gezond uit!

Kleurrijke Pizza’s

Paprika is een heerlijke en frisse toevoeging op de Pizza. Daarnaast zorgt het voor kleurrijk geheel. Allereerst is het belangrijk om de paprika te wassen met koud water. Vervolgens snijd je de paprika in dunne plakjes. Daarna verspreid je de paprika verdeeld over de Pizza. Een belangrijke tip voor het beleggen van Pizza’s: zorg dat de groenten dun gesneden worden. Niet alleen om te zorgen dat de pizza-groenten snel gaar zijn. Ook omdat dit dus de “bite” van de Pizza ten goede komt.

Courgette

Het geeft de Pizza een lekkere en gezonde touch. Courgette is eigenlijk het gehele jaar goed te verkrijgen en op een Pizza te combineren met bijvoorbeeld rode ui, champignons en paprika. De courgette is één van de groentes die snel gaart. Desondanks raden wij toch aan om de courgette in zeer dunne plakjes te snijden. Dit omdat te harde groenten als beleg voor de Pizza niet aan te raden is. Het gaat om de diverse smaaksensaties en daarvoor is eigenlijk niet veel omvang nodig. Verdeel de courgette mooi over de Pizza. Het kleurt mooi bij de rode tomatensaus.

Ui, bosui of prei

Deze ingrediënten zijn belangrijke smaakmakers voor de Pizza. De rode ui is daarbij een echt een klassieker op de Pizza. Het heeft een intense en overheerlijke smaak. De paarse/rode kleur van de rode ui, zorgt daarnaast voor een feestelijke uitstraling.

Het is belangrijk om de alle groenten – voor het beleggen van de Pizza – allereerst te wassen. Snijd vervolgens de ui in mooie, dunne en ronde ringen. Dit verspreid je vervolgens in kleine hoeveelheden over de hele Pizza heen. Daarna kun je de bosui of prei in kleine stukjes snijden. Ook deze gelijkmatig en in kleine porties verdelen. Deze combinatie van groenten is een ware smaakexplosie in de mond.

Pizzakruiden

Basilicum

Deze heerlijke jonge blaadjes zorgen voor de finishing touch op een Pizza. Het geeft een frisse, verse en kleurrijke uitstraling. Maar het beleggen van dit kruid op de Pizza zorgt daarnaast ook voor een frisse bite. Als de heerlijk Pizza klaar is en uit de houtoven komt, pluk dan pas de blaadjes van de basilicum af. Verspreid vervolgens de blaadjes over de Pizza heen. En de Pizza is helemaal af en klaar om lekker te eten!

Knoflook voor de Pizza

Dit is een ingrediënt dat niet mag ontbreken maar wel gedoceerd toegepast wordt bij het beleggen van de Pizza. Allereerst is het belangrijk om te weten of de mensen die je hebt uitgenodigd voor de Pizza van knoflook houden. Aansluitend kun je bepalen of je de knoflook zelf fijn perst of in plakjes op de Pizza legt. Mocht je de knoflook pureren dan kun je dit mengen met de tomatensaus.

Plakjes knoflook

Wil je dat de knoflooksmaak minder bepalend is én zeker weten niet overheerst, kies dan ervoor om het er óf los bij te leggen (zodat de gasten de hoeveelheid zelf kunnen bepalen) óf gebruik wellicht dunne plakjes knoflook. Deze dunne plakjes worden namelijk in de Clementi Pizza-oven lekker krokant. En omdat het plakjes zijn, heb je ook niet overal op de Pizza deze knoflooksmaak. Het is dan dus echt een onderdeel in plaats van de aanwezigheid in de hele Pizza. Maak dus vooraf een goede afweging en gebruik niet teveel!

Rucola – nootachtige sla

Met rucola kleedt je Pizza’s mooi aan. De sla-blaadjes hebben een nootachtige en licht scherpe smaak. Vooral voor de vegetarische en kaaspizza is dit beleg voor de Pizza bijzonder lekker. Om het jezelf makkelijk te maken, koop je het beste kant-en-klare gewassen rucola in een zak. Met dit ingrediënt hoef je dus niets te snijden enkel verdelen over de pizzabodem na het bakken. Rucola leg je pas op de Pizza nadat deze afgebakken is.