Family gasoven van Clementi

Pizzaoven gas

  • Handig warm binnen 20-30 minuten ZONDER werk
  • Gas is constanter in warmte dan vuur
  • Electrische ontsteker
  • Kan OOK als Houtoven worden gebruikt met beschermer
  • In 3 maten verkrijgbaar en in 4 kleuren leverbaar
  • Made in Italy, zeer hoge kwaliteit, gecertificeerd

Restaurant Rijst en Zo

Lees meer
Foto album

Pizzaoven op hout of gas?

In principe kiest Rawad van restaurant Rijst en Zo in Olst, hout boven gas. ‘’De geur en de smaak van hout vind ik namelijk onovertrefbaar. Dat ben ik van vroeger al gewend. Het stoken van hout is bovendien makkelijker en gas is ook nog eens duurder”.  Tenminste voor ons restaurant. Dit komt omdat ik de gehele dag door aan het bakken ben en de Pizza-oven zeer intensief gebruik.

Keuze voor Gas Pizza-oven

Toch viel zijn ideale plan lichtelijk in duigen nadat hij te maken kreeg met de omliggende buurt. Vanwege het intensieve gebruik van de oven besloot hij samen met de buurtbewoners dat een gasgestookte pizzaoven een betere optie. Namelijk om de rook te beperken. Bij Rijst Enzo wordt er nu inmiddels al 5 jaar lang – tot ieders plezier – intensief gebruik gemaakt van de Clementi gasoven.

Clementi Gasoven

“Als je het aan mij vraagt, is koken meer dan de meeste mensen denken. Mensen proeven niet alleen de tijd, maar ook de energie en liefde die je in gerechten stopt. Als je een dag minder in je vel zit, sla dan – mijns inziens – het koken over. Het mooie aan de oven van Clementi is dat het een multifunctionele oven is. ‘’Geef mij een Clementi oven en ik maak de lekkerste gerechten’’. Van brood tot aan lasagne en van vlees of vis tot gevulde champignons. Ik fix ‘t in deze fantastische oven”.

Bloem, gist, meel, water

Zelf deeg maken, is toch wel het lekkerste als je pizza’s wil bakken. Het is ook een proces dat minder tijd en moeite kost dan veel mensen voor ogen hebben. De enige producten die je nodig hebt voor zelfgemaakt deeg zijn: bloem, gist, meel en water. Aan de vooravond haal je het deeg eruit en laat je het rijzen. Dan is de volgende dag het deeg op zijn lekkerst. Om de tomatensaus een overheerlijke smaak te geven gebruikt Rawad: oregano, zwarte peper, knoflook en wat zout.

Groenten in de Pizzaoven

Champignons in een stenen bakje. Als de oven op temperatuur is, hoeft het bakje slechts 2 a 3 minuten in de oven. Dan haal je het bakje uit de oven en strooi je wat kaas over de champignons heen. Daarna zet je het bakje nog 2 a 3 minuten in de oven en dan is het klaar. Voor de ultieme smaakbeleving van een restaurant met een Clementi oven raden wij het absoluut aan om een bezoek te brengen aan Rijst Enzo. Het restaurant bevindt zich in Olst, naast Deventer.

Eigenaar Restaurant Rijst en Zo

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.