Pizza bakken

Het bakken van een pizza:

  • Laat de Pizzoven voldoende warm worden
  • Dan krijg je ook de onderkant van de pizza bruin
  • Verplaats de pizza tijdens het bakken
  • Draai kleine rondjes tijdens het bakproces
  • Tijdens het bakken zie je een soort panterprint
  • Gaat het te langzaam, leg de pizza dichter bij het vuur

Pizza bakken

Lees meer

Constante temperatuur

Een constante temperatuur zorgt er vervolgens voor dat ook de onderkant van de pizza bruin wordt. Tijdens het bakken is het noodzakelijk om je pizza te verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat de pizzabodem krokaner wordt. Mocht de bodem te snel te donker worden (zwart) dan is het belangrijk om de pizza juist niet te verplaatsen. Het is eigenlijk simpel: daar waar de pizza het eerst ligt, geeft de bodem een warme temperatuur af. Mocht je de pizzabodem dan verplaatsen dan krijgt de Pizzabodem opnieuw een warme plaats. Daar kun je tijdens het bakproces dus rekening mee houden. Daarnaast geldt: hoe dichter bij het vuur, hoe warmer de temperatuur.

Pizza bakken

Als het vuur eenmaal brandt, is het slechts wachten tot de Clementi oven op temperatuur komt. Na circa 20-25 minuten is dit het geval. De oven zal dan 350 á 400 graden Celsius bereikt hebben. Plaats de Pizza in de oven met behulp van een Pizza Schep. Het beste meet je vooraf de temperatuur met een digitale temperatuurmeter.

Gebruik de scheppenset

Sluit het deurtje van de pizzaoven om het bakproces voor de eerste pizza’s te versnellen. Vergeet tussendoor niet de Pizza te draaien met de pizzaschep. Na één á twee minuten is de Pizza klaar. Houd eventueel op het laatste de Pizza kort bij het vuur, dan smelt de kaas bijvoorbeeld extra hard of til eenvoudig de pizza iets omhoog. Als de bovenkant van de pizza nog niet goed is, til dan met de pizzaschep de pizza iets omhoog zodat de pizza dichter bij het vuur ligt.

Pizza uit de oven halen

Haal de Pizza uit de pizzaoven. Leg van te voren daarvoor al een grote houten plaat neer waarop je de pizza gemakkelijk in stukken snijdt met de pizzasnijder. en geniet van de kwaliteit van de Pizza-ovens van Clementi. Zodra je klaar bent met bakken, sluit je de pizzaoven met het deurtje voor de veiligheid.

Pizza-ovens, BBQ’s én Natuurstenen

In Vaassen hebben wij een grote showroom waar je alle Clementi Pizza-ovens en Barbecues kunt bekijken. Deze modellen zijn ambachtelijk met de hand gemaakt. Dit Italiaanse Assortiment vind je aan de Aalbosweg nummer 16.

Gezelligheid moet je ervaren, zien en proeven

Kom dus zeker bij ons langs. Je wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. En maak wellicht ook direct een combinatie-afspraak voor het bezichtigen van onze showroom van The Flagstone Company gespecialiseerd in Italiaans Natuursteen. Deze showroom is ernaast gevestigd op nummer 14.

Structuur Pizza

Overigens zie je tijdens het bakproces van de pizza dat de rand een soort panterprint krijgt. Dan weet je direct ook dat de pizzaoven op de juiste temperatuur is. Kortom: een goede pizza is krokant en wordt zowel aan de bovenkant als aan de onderkant bruin. Een goede pizza kun je in stukken slicen. Als je dan een stuk in de hand hebt, mag het deeg niet buigen. Is dit wel het geval dan is de temperatuur te laag.

Pizzaovens Clementi

  • 49
  • mini pizzaoven Clementi 41
  • Kleine gasoven 26
  • 69
  • Clementi Family Gasoven met glazendeur Inox 26
  • 24
  • 9
  • Bezoek aan showroom van Clementi 18
  • Clementi Gold Pizzaoven Rood 19
  • Pizzaparty van Clementi 12
  • Piccolo Gioiello van Clementi 9
  • 6
  • 10
  • Clementi Multicooking 13
  • Pizza bakken in eigen Clementi pizzaoven voor buiten in de tuin 18
  • Clementi Pizzaoven op voetbeugel 8
  • Clementi Gasoven met gasbeschermer 7
  • Pizza Professional Tools van Clementi 20
  • Clementi set scheppen 26
  • Pizzadeeg box 12
  • Deegsnijder Pizza 4
  • Pizza Wielsnijder II copyright 450 c ovens 9
  • Beschermhoes Clementi oven 10
  • Thermometer Infrarood 2
  • pizzasteen voor de pizzaoven van Clementi 13
  • Oliegieter Clementi 8
  • Pizzahout voor de Clementi Pizzaoven 15