Rookkanaal Pizzaoven

RVS, geïsoleerd voor binnen

Bij de aanschaf van een Pizzaoven buiten is het niet noodzakelijk om het rookkanaal aan te sluiten op het rookgasafvoerkanaal. Dat is wel noodzakelijk als de Pizzaoven binnen komt te staan in de keuken of bijvoorbeeld onder de veranda. Je mag als gebruiker namelijk geen last hebben van de rook uit de vuurbron van de Pizzaoven.

Plaats rookkanaal pizzaoven

Zodra de Pizzaoven is aangeschaft, pak je de pallet uit. Daarin tref je de complete Pizzaoven aan. In de oven tref je de uitgebreide handleiding aan. Het RVS rookkanaal Pizzaoven dient er nog los opgezet te worden (anders zou deze uit de verpakking steken). In de koepel van de Pizzaoven zit een gat. Daarin zie je ook een dwarsstang. Het is mogelijk om de Pizzaoven aan deze dwarsstang eruit te takelen. Wij adviseren dit echter niet. Voor het uitpakken van de Pizzaoven adviseren wij je eerst voorzichtig de zijkanten van de pallet los te maken zodat de oven uiteindelijk alleen nog maar op de bodem van de pallet staat. Til dan vervolgens de Pizzaoven met enkele mensen op. Pas daarbij wel op dat je bij het weghalen van het bovenste gedeelte van de pallet de zijkanten van de Pizzaoven niet beschadigt. Aan de bovenzijde zie je vanzelf de plaats waar het rookkanaal Pizzaoven aangesloten kan worden. Daarna kun je dit vastschroeven met de bijgeleverde schroefjes. Laat even iemand jou helpen om het rookkanaal vast te houden.

Rookkanaal buiten

Standaard ziet de aansluiting er dus zo uit als op de rechterfoto. De Pizzaoven is op deze wijze verplaatsbaar zonder een vaste aansluiting. Dit is dan optimaal genieten. Voor buiten in de tuin zonder overkapping is dit voldoende om de rook op juiste wijze af te voeren.

Rookkanaal binnen

Om jezelf te beschermen en om de veiligheid te waarborgen is het noodzakelijk om het rookkanaal aan te sluiten zodra er sprake is van gebruik van de Pizzaoven binnen of onder een afdak. Bij een afdak denk dan aan een serre, veranda of overkapping. Het is belangrijk dat de rook dan afgevoerd wordt via het zogenaamde rookgasafvoerkanaal. Dit betekent dat er een aansluiting wordt gemaakt door het dak door een officiële installateur. Daarbij adviseren wij te allen tijde om geïsoleerde RVS (roestvrijstalen) pijpen te gebruiken. Dit heeft als voordeel dat deze veel minder heet worden aan de buitenkant. Dit is beter en veilig voor jouw dak. Denk ook na over een vonkenvanger. Kortom: vraag advies aan de professionele installateur!

Magazine Clementi 

Nog niet eerder was er zo’n uitgebreid Magazine over het totale assortiment van Clementi. Het Magazine is gratis aan te vragen en je leest hier van alles terug. Denk daarbij aan recepten voor bijvoorbeeld Pizza’s. Maar ook een overzicht van de BBQ’s en de Pizzaovens op rij. Zodat je een mooie vergelijking kunt maken.

Kom langs in onze showroom!

Mocht je dus serieus nadenken om een BBQ of een Pizzaoven van Clementi te kopen, vraag dan nu kosteloos dit prachtige Magazine aan van Clementi Vuurovens. Je voelt volop passie en inspiratie. En wellicht triggert het je wel zo dat je langs wilt komen in onze mooie grote showroom met alle voorbeelden. Overigens is alles direct uit voorraad leverbaar! Zaterdag worden er live pizza’s gebakken!