Pizza gemaakt met Clementi Family Pizza-oven

Rookafvoer Pizzaoven

 • Dit kanaal bevindt zich boven de Pizzaoven
 • Verlengd rookafvoerkanaal aansluiten bij gebruik binnen
 • Gebruik geïsoleerde RVS pijpen voor doorvoer door het dak
 • Installatie voor afvoer naar buiten via de installateur

Rookkanaal Pizzaoven

Lees meer

Rookkanaal Pizzaoven

Zodra de Pizzaoven is aangeschaft, pak je de pallet uit. Daarin tref je de complete Clementi Pizzaoven aan. Het RVS rookkanaal van de Pizzaoven ligt in de pallet los. Dit dient er dus nog los opgezet te worden (anders zou deze uit de verpakking steken). In de koepel van de Pizzaoven zit een gat. Daarin zie je ook een dwarsstang. Het is mogelijk om de Pizzaoven overigens aan deze dwarsstang eruit te takelen. Wij adviseren dit echter niet. In de oven vind je vervolgens de uitgebreide handleiding. Volg deze.

Pizzaoven monteren

Voor het uitpakken van de Pizzaoven adviseren wij je eerst voorzichtig de zijkanten van de pallet los te maken zodat de oven uiteindelijk alleen nog maar op de bodem van de pallet staat. Til dan vervolgens de Pizzaoven met enkele mensen op. Pas daarbij wel op dat je bij het weghalen van het bovenste gedeelte van de pallet de zijkanten van de Pizzaoven niet beschadigt. Aan de bovenzijde zie je vanzelf de plaats waar het rookkanaal Pizzaoven aangesloten kan worden. Daarna kun je dit vastschroeven met de bijgeleverde schroefjes. Laat even iemand jou helpen om het rookkanaal vast te houden.

Temperatuur Pizzaoven

Het is mogelijk om de temperatuur van de Pizzaoven te beïnvloeden. Het beste is om eerst het hout in het midden te leggen en aan te steken. Het advies is om eerst dan ook het Pizzaoven venster te gebruiken. Deze is tegen meerprijs ook in glas verkrijgbaar zodat je de vlammen van de oven blijft zien. Met dit venster blijft de warmte gewaarborgd in de Pizzaoven. Naarmate de Pizzaoven meer en meer op temperatuur komt, kun je het venster weglaten.

Hitte bewaren

Mocht je nog problemen ondervinden qua constante temperatuur gebruik dan de veer in het rookkanaal van de Pizzaoven. Door deze open te zetten (in gelijke richting als de pijp) ontsnapt er hitte. Om de hitte juist te bewaren sluit je de veer iets af (niet te veel anders kan de rook niet meer weg). Hiermee temper je de temperatuur eenvoudig. Natuurlijk leg je zo af en toe ook weer een blokje Pizzahout aan de linkerkant zodra het meeste hout opgebrand is.

Rookgasafvoerkanaal Clementi oven

Rookkanaal buiten

Standaard ziet de aansluiting er dus zo uit als op de rechter foto. De Pizzaoven is op deze wijze verplaatsbaar zonder een vaste aansluiting. Dit is dan optimaal genieten. Voor buiten in de tuin zonder overkapping is dit voldoende om de rook op juiste wijze af te voeren.

Rookkanaal binnen

Om jezelf te beschermen en om de veiligheid te waarborgen is het noodzakelijk om het rookkanaal aan te sluiten zodra er sprake is van gebruik van de Pizzaoven binnen of onder een afdak. Denk bij een afdak aan een serre, veranda of overkapping. Het is belangrijk dat de rook dan afgevoerd wordt via het zogenaamde rookgasafvoerkanaal. Dit betekent dat er een aansluiting wordt gemaakt door het dak door een officiële installateur. Daarbij adviseren wij te allen tijde om geïsoleerde RVS (roestvrijstalen) pijpen te gebruiken. Dit heeft als voordeel dat deze veel minder heet worden aan de buitenkant. Dit is beter en veilig voor jouw dak. Denk ook na over een vonkenvanger. Kortom: vraag advies aan de professionele installateur!

Muurdoorvoer Pizzaoven

Het is mogelijk om een Pizzaoven van Clementi aan te sluiten op een muurdoorvoer. Wij hebben zelf – als Clementi Vuurovens – geen muurdoorvoer beschikbaar. Ons advies is om te overleggen met een houtkachel leverancier of met de lokale loodgieter voor deze aansluiting. Waarbij – net zoals een aansluiting door het dak – de installatie veilig dient te worden aangesloten. Denk bijvoorbeeld aan een dubbelwandige afvoer die niet heet wordt.
Alles conform de loodgieter of installateur jou verder aanraadt.

Foto album

Kom langs in onze showroom!

Mocht je dus serieus nadenken om een BBQ of een Pizzaoven van Clementi te kopen, vraag dan nu kosteloos dit prachtige Magazine aan van Clementi Vuurovens. Je voelt volop passie en inspiratie. En wellicht triggert het je wel zo dat je langs wilt komen in onze mooie grote showroom met alle voorbeelden. Overigens is alles direct uit voorraad leverbaar! Zaterdag worden er altijd Pizza’s gebakken om 12.00 uur!

Glazen venster voor Clementi Pizzaoven

Rookkanaal

  -Gevonden in categorie: Pizza-ovenWis filters
 • Kleine gasoven 34
 • mini pizzaoven Clementi. Clementino houtoven 46
 • 80
 • Clementi Family Gasoven met glazendeur Inox 28
 • Clementi gold pizzaoven 30
 • 19
 • 54
 • Clementi Mida - Gas / Houtoven 12
 • Multifunctionele oven, geschikt voor binnen en buiten gebruik 17
 • Traditionele Italiaanse oven met een modern design 16
 • 32
 • Clementi Houtoven 22