Familie diner

Pizza-oven als BBQ:

  • Bak eieren met spek in een speciale pan
  • Maak Italiaanse Lasagne
  • Stoof het vlees
  • Bak en stoof een mooie portobello
  • Bereid gepofte pompoen

Pizza-oven als BBQ

Lees meer

Foto album

Portobello Pizza-oven

Eén van de makkelijkste gerechten is wellicht de Portobello. Portobello staat voor een zeer grote gevulde champignon. Daarbij is het belangrijk dat ze van te voren goed worden opengesneden. Bij de groothandel zoals Hanos kun je ze vaak al voorbewerkt kopen.

Bakken

Als de champignons zijn uitgehold, kun je ze eerst even laten garen in de keramische schaal in de Pizza-oven. Smeer daarbij de randen van de champignons in met een scherpe mosterd. Laat het vervolgens 5 minuten garen. Dankzij de keramische schaal drogen de champignons niet uit in de houtoven. De vochthuishouding blijft dus intact. Vervolgens maak je de Portobello verder op met de lekkerste groenten, kruiden en geraspte kaas.

Pompoen uit oven

Lasagne

Dit is een echt traditioneel Italiaans recept. Het gekke is echter dat de naam ”Lasagne” afkomstig is uit Griekenland (Lasanon, betekent namelijk: platte deegkoek). Het is eigenlijk een klassieke, Italiaanse schotel voor de oven bestaande uit dunne deegbladen en traditionele tomatensaus. Vergeet daarbij niet de smaakvolle groenten en populaire Parmezaanse kaas!

‘Alla Bolognese’

In Italië heeft iedere regio zijn eigen variant. De bekendste variant is toch wel de Lasagne alla Bolognese; vernoemd naar de plaats Bologna, gelegen in Lombardije (het Noorden van Italië). Hoe langer het bereiden van de saus, des te meer smaak het geeft aan dit klassieke, eeuwenoude en karaktervolle gerecht. Maar er zijn natuurlijk veel meer varianten, ook voor de vegetariër. Bijvoorbeeld Lasagne met spinazie, vis of paddenstoelen. Kortom: er is veel mogelijk met dit geweldige Italiaanse gerecht!

Focaccia brood

Gebakken ei

Eenvoudig te bereiden en erg lekker! Bijvoorbeeld – in plaats van de welbekende oer-Hollandse boterham – op een knapperige, Italiaanse bol. Het is zeker een aanrader om een mix van kleurrijke, verse groenten toe te voegen aan het gebakken ei. Denk bijvoorbeeld aan: een schijfje vleestomaat of zoete paprika. Maar je kunt ook kiezen voor courgette, champignons of lente-ui. Maak deze smaak compleet door het toevoegen van zout, peper en Italiaanse kruiden. Serveer de Italiaanse bol met kaas en sla.