Gegrilde asperges

Iets anders dan Vlees?

  • Diverse soorten vis
  • Vegatarische gerechten
  • Groenten voor op de BBQ
  • Kaassoorten

BBQ gerechten

Lees meer

Vis

Zeebaars in zoutkorst is een heerlijk gerecht voor de BBQ. Het wordt gegaard door de vocht van de vis. Doordat de vis is bedekt met zout, blijft de overheerlijke smaak in de zeebaars bewaard. De vis wordt niet te zout van smaak omdat deze wordt beschermd door de huid. Het is het lekkerst om met citroen en kruiden de optimale smaak van de zeebaars te perfectioneren. Het beste wordt de vis van te voren ingewikkeld in aluminiumfolie zodat het vuur van de Barbecue de vis niet teveel uitdroogt. Voordat je een hap neemt van de vis, controleer wel of deze voldoende gegaard is. Eet smakelijk! PS bekijk ook het verhaal van Nick en zijn gevangen forellen op de houtgestookte BBQ.

Maiskolven

Dit mag niet op de Clementi BBQ ontbreken. Al sinds jaar en dag een succesnummer voor de vegetarische Barbecue. Ondanks dat het calorie-arm voedsel lijkt, is dat echter niet het geval. De maiskolf bevat koolhydraten. Maar dat mag de Bourgondiër niet deren. Geniet er optimaal van. Bereidingswijze: smeer de maiskolf met wat gesmolten roomboter in. Vervolgens wordt deze in aluminiumfolie gewikkeld. Aansluitend controleer je op de Barbecue of de maiskolf voldoende gegaard is. En ten slotte serveer je de maiskolf naar smaak met iets zout en honing. Het is echt een heerlijk gerecht voor op de Barbecue. Vooral dus lekker met toppings: zoals bijvoorbeeld aioli , feta, boter en zout. Voor de optimale decoratie laat je nog wat natuurlijk groen aan de okergele maiskolf zitten.

Gepofte aardappel

Een topper op het BBQ menu. Het is een bijgerecht dat makkelijk te bereiden is en het is niet het duurste gerecht. Kies bij voorkeur enkele grote aardappelen uit die kruimig zijn. Hou wel in de gaten dat deze een lange tijd dienen te garen. Dus start zeker als eerste met de gepofte aardappelen, voordat je met vis, vlees of groenten aan de gang gaat. Maak vooraf met een borstel de aardappelen schoon en schil de aardappel niet. Aansluitend smeer je de aardappel in met bijvoorbeeld aragide olie. Wikkel dan de aardappel in de aluminiumfolie en prik tijdens het gaarproces af en toe in de aardappel. Zodra deze klaar is, haal je het folie eraf en snijd je de aardappel in zijn geheel open: heerlijk met creme fraiche, zout, peper en aioli.

Groenten

Groenten zijn zeer geschikt om op de Barbecue te grillen. Zoals paprika, courgette, asperges en tomaten. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan champignons en aubergine. Hoe kleurrijker de groenten hoe leuker het er uit ziet. En het is natuurlijk – als je je tussen allemaal vleeseters begeeft – ook lekker om voor jezelf een eigen groenten spiesje te maken. Snij daarvoor de groenten in plakjes van 1 tot 1,5 cm en doe deze overdwars op de spies. Houd er wel rekening mee dat de ene groente sneller gaart dan de ander. Een maiskolf zoals op dit voorbeeld hiernaast, kun je ook van te voren even blancheren (koken). En natuurlijk opdienen met een gezonde saus en wat Barbecuekruiden zoals tijm of basilicum.

Barbecue bijgerechten

Het boodschappenlijstje dat niet mag ontbreken:

  • Gezonde sauzen (denk hierbij aan Thaise rode saus of magere sauzen op basis van Yofresh mayonaise
  • Aioli (knoflooksaus), pindasaus en kerriesaus
  • Stokbrood
  • Frisse salade bijvoorbeeld met feta of met noten.
  • Gepofte aardappelen en maiskolven

Het aansteken van de BBQ neemt altijd even wat tijd in beslag. Houd daar rekening mee. Verzamel dus eerst alle benodigdheden.

  • Clementi Vuurovens Barbecue 33
  • Colorado Top 12
  • Colorado met werkblad Clementi 5
  • Deksel Clementi BBQ 5
  • Clementi Icon Barbecue 5
  • Vlees, Paprika en champignons op Barbecue 50
  • Flipper BBQ op de Italië beurs 8
  • Antracietkleurige BBQ 10
  • Keramische bak voor BBQ 5
  • Lekker vlees grillen op de Colorado 18
  • Pizzahout voor de Clementi Pizzaoven 15