Barbecue Vlees

Vlees voor de BBQ:

 • Heerlijke stoofschalen beschikbaar
 • Mals en de juiste aanbaktijd
 • Gebruik de juiste kruiden, marinades en sauzen

 

BBQ Vlees

Lees meer

De ideale BBQ-avond

De beste tips

Barbecueën is gezellig en overheerlijk. Vooral op warme, zomerse avonden is het een absolute aanrader. Er is een ruime keuze uit verschillende soorten vlees voor op de BBQ. Vergeet niet de tafel gezellig op te maken. Nodig familie en vrienden uit en maak er een gezellige gelegenheid van!

Aanbevelingen

Onderstaande vleessoorten zijn absolute aanraders om de BBQ-avond compleet te maken:

 • Barbecueworst
 • Hamburger
 • Een zalm of forel
 • Biefstuk
 • Shaslick
 • Sparerib
 • Speklap
 • Karbonade
 • Kipsaté
 • Drumstick
 • Pulled Pork

Biefstuk

Van de biefstuk is bekend dat je het niet te lang moet bakken. Doe je dit wel, dan wordt het vlees taai. Biefstuk is een absolute lekkernij als we het hebben over vleessoorten. Bak de biefstuk naar je eigen wens. De biefstuk is onder te verdelen in vier varianten. Namelijk: rare, medium rare, medium en medium well. Ga je voor een rood stuk vlees, of toch liever voor een doorbakken biefstuk? De keuze is volledig aan jezelf!

Sauzen BBQ

Bij een goed gebakken biefstuk hoort een lekkere saus. Eén van de populairste sauzen om bij de biefstuk te serveren, is de peperroomsaus. Deze saus kun je eenvoudig zelf maken, of koop een voorverpakt zakje dat je alleen met water aanmengt. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: champignonsaus of bearnaisesaus.

Naast deze top-3 biefstuk sauzen is het natuurlijk ook mogelijk om voor een wat bekendere mogelijkheid te gaan. Probeer de biefstuk bijvoorbeeld met een beetje mayonaise of ketchup. Tip: biefstuk is goed en heerlijk te combineren met gebakken aardappeltjes of patat. Ook zijn kruiden zoals: peper, zout, kervel, koriander, peterselie en tijm een goede toevoeging voor een smaakvolle biefstuk!

Sparerib

Ook de sparerib staat bekend als een overheerlijke keuze bij het samenstellen van een assortiment van vlees. De naam ”Sparerib” is tot stand gekomen omdat het gerecht vroeger aan het spit geroosterd werd. Spareribs worden wereldwijd gegeten, maar van origine is het een Amerikaanse lekkernij.

Om optimaal van deze overheerlijke ribs te genieten, zijn er een aantal dingen die je zeker niet moet vergeten. Het is een uitstekende keuze om de Spareribs te besmeren met barbecuesaus. Voeg hiernaast wat chilipoeder, knoflookpoeder en wat peper en zout toe. Voor de liefhebber van de pittige variant is het ook mogelijk om sambal of chilivlokken toe te voegen aan de spareribs.

Clementi Flipper BBQ

Karbonade

Onder de karbonade zijn er verschillende soorten. De lekkerste karbonade is toch wel de schouderkarbonade. Haal goed gemarineerde karbonades bij de slager of voeg zelf de marinade toe. Marineren werkt goed bij een karbonade. De marinade trekt in het vlees waardoor het sappiger wordt. Wel is het van belang om er voor te zorgen dat de karbonade niet te lang in de marinade blijft liggen. Anders zal de buitenkant van de karbonade te bleek blijven.

Voeg paprikapoeder, peper, chilipoeder, knoflookpoeder en eventueel andere specerijen toe! Qua saus kun je enorm variëren bij karbonade. Van ketchup tot mayonaise, en van curry tot knoflook!

Kipsaté

Kipsaté koop je bij de plaatselijke slager of poelier. Toch is het vaak ook heel makkelijk om dit zelf te maken! Om het lekkerste resultaat te behalen, voeg je het beste een marinade toe. Vergeet de kruiden en de sauzen niet.

Als de Barbecue de gewenste temperatuur bereikt heeft, gril je de satés in 5 minuten gaar. Draai de spiesen kipsaté regelmatig om. Zo bak je ze lekker bruin! Heerlijk in combinatie met verschillende sauzen zoals: gambasaus, zelfgemaakte satésaus, barbecuesaus of chilisaus. Tip: voeg eventueel wat peper en zout toe om de smaak te versterken!