Steenoven voor pizza

Tijd voor een nieuw design!

Vanuit de vorige eeuw kennen we natuurlijk allemaal de met de hand gemetselde Steenovens voor pizza's en andere gerechten. In landen zoals Portugal, Spanje en Marokko kom je deze traditionele Steenovens voor Pizza bakken nog zeker tegen. Vaak zijn deze Steenovens ook bekleed met mozaïek.

Stenen Pizza oven

Deze ouderwetse Pizza-ovens zijn log en groot. Tevens hebben deze steenovens altijd een vaste plaats. Maar is zo’n grote en logge Steenoven eigenlijk handig voor thuis, kun je je afvragen? Zeker als je nu een moderne binnen- of buitenkeuken in gedachten hebt. Dan wil je vooral een Pizza-oven kopen die handzaam is met een mooi design. Denk dan eens aan de Italiaanse Pizza-ovens van Clementi. Dit is een nieuwe trend in het thuis bakken! En ze zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Moderne steenoven voor pizza

Zo dachten de designers er bij Clementi ook over. Zij stelden het ontwerp en de kwaliteit van de traditionele Italiaanse pizzaoven voorop. En maakten vanuit dit idee een nieuwe hoog design Steenoven. Dat wil zeggen met alle heden ten daagse wensen erbij. Zo kunnen wij stellen dat het aansteken van een ouderwetse Steenoven soms meer dan 3-4 uur tijd in beslag neemt voordat deze op warmte komt. En deze moderne Steenoven voor Pizza’s doet er slechts 20-25 minuten over!

Gepatenteerd verbrandingssysteem

Natuurlijk worden alle ovens direct na de fabricage getest. Maar het is goed te weten dat Clementi de enige Pizzasteenoven heeft met een gepatenteerd verbrandingssysteem. De optimale isolatie zorgt dat de Steenoven zeer snel op temperatuur is en de materialen waaruit de Pizzaoven is gemaakt, bestaan uit materialen die in Europa worden gefabriceerd. Verder is er ook een perfect luchtcirculatiesysteem. Dit houdt in dat het rookkanaal zich aan de voorkant van de Steenoven bevindt. Door de optimale beluchting aan de voorkant van de Pizza-oven stookt u ook gemakkelijk met de Pizzadeur dicht. Deze pizzadeur is overigens standaard in RVS verkrijgbaar maar kan ook in glas worden aangekocht.

Pizza Steenoven

Nu zullen mensen toch denken: waarom is het dan nog steeds een Pizza Steenoven? Het antwoord is vrij simpel. Het gehele bakproces blijft ambachtelijk en traditioneel. Dat wil zeggen dat het gehele nieuwe frame van de Pizzaoven zo gemaakt is dat het natuurlijk eenzelfde functie vervuld als de traditionele Steenoven.

Pizzasteen

De nieuwe modellen Pizzasteenovens zijn namelijk duurzaam gemaakt. De warmte blijft bewaard door de optimale isolatie in het apparaat zelf. En de Stenen waarop de Pizza’s of gerechten worden gemaakt, zijn ook warmte houdend en branden schoon na de laatste bakbeurt. Belangrijk is te weten dat de steenovens voor pizza van Clementi volledig zijn getest op veiligheid en gezondheid. Clementi gebruikt Chamotte vuurvaste pizzastenen.  De rose-kleurige steen is de Pizzasteen waarop gebakken wordt. En het mooie is dat deze pizzasteen er makkelijk uit gehaald kan worden, mocht het in de loop van de jaren nodig zijn. U kunt een pizzasteen dus eenvoudig vervangen.

Certificaten Italiaanse productie

Alle Steenovens, maar ook de andere producten uit het assortiment van Clementi, worden in Italië geproduceerd. Italië is voor productie van eigen producten geen makkelijk land. Het stelt hoge eisen. Daarom is het ook mogelijk u certificaten en testen te overhandigen indien u dat wilt. Kijk ook eens naar het productieproces van de Clementi Steenovens. De rose-kleurige steen is de Pizzasteen waarop gebakken wordt. En het mooie is dat deze pizzasteen er makkelijk uit gehaald kan worden, mocht het in de loop van de jaren nodig zijn. U kunt een pizzasteen dus eenvoudig vervangen.