Geïsoleerde Pizzaoven

Wordt sneller warm!

De geïosoleerde pizzaovens van Clementi zijn uitgevoerd met het gepatenteerde Air Plus-systeem. Clementi Pizza-ovens beschikken daardoor over een uiterst goed geïsoleerd systeem. Onder de koepel van de Pizzaoven (de bovenkant) bevindt zich deze isolatie (steenwol) van maar liefst 3,5 cm dik. Onder de chamotte bakstenen ligt vervolgens een keramische plaat en daaronder tenslotte weer een isolatiedeken van 3 cm dik.

Geïsoleerde pizzaoven met unieke zuurstoftoevoer

De Pizza-ovens van Clementi hebben naast het geïsoleerde systeem ook een unieke zuurstoftoevoer van onderen. Dit maakt het stoken in de Pizza-oven van Clementi eenvoudig. Door de luchttoevoer die van onderen komt, gaat het vuur makkelijk rondom in de koepel. Dit zorgt voor gelijke warmte. Het is daardoor ook mogelijk om te bakken met het pizzadeurtje dicht zonder dat het vuur wordt gedoofd. De reguliere Pizza-ovens hebben vaak alleen via het venster een zuurstof toevoer. Ook het afvoerkanaal van de Clementi is bewust vooraan aan de bovenkant gevestigd. Dit systeem maakt de geïsoleerde pizzaovens van Clementi uniek!

Waarom een geïsoleerde pizzaoven?

Isolatie in een Pizza-oven is uitermate belangrijk. Op deze manier behoudt de Pizza-oven langer zijn warmte en is er uiteindelijk minder hout nodig om te stoken. Ook is de Pizza-oven sneller op de gewenste temperatuur omdat de warmte optimaal wordt verdeeld in de oven.

Voordelen van isolatie/air plus systeem 

  •  Snel op de gewenste temperatuur
  • Minder houtverbruik
  • Geen rook door de deuropening
  • Optimaal behouden van warmte
  • Stoken met het deurtje gesloten
  • Optimale verdeling van de warmte

Steenwol isolatie

De Clementi Family is dus uitgevoerd met Steenwol isolatie. Dit is mogelijk omdat de dikte van Steenwol in deze Pizzaoven kan worden weggewerkt. Deze isolatie is zowel in de koepel als in de bodem van de Pizzaovens toegepast.

Keramische isolatie

De Clementino Mini Pizzaoven heeft minder ruimte. Daarom is daar keramische isolatie toegepast. Deze is wit van kleur en is iets dunner.