Pizzaoven buiten RVS

Onderhoudsvrij

Voor een modern design wordt vaak RVS gebruikt. RVS staat voor roestvrijstaal of inox. Dat is eigenlijk een product dat in grote hoeveelheden geproduceerd wordt. En het mooie van RVS is dat het zowel binnen als buiten wordt gebruikt. Denk daarbij ook - naast het inrichten van interieur en exterieur - aan de inrichting van retail of horeca. Juist in deze tijd wordt RVS ook meer geïntroduceerd in de luxe woningbouw. Daardoor hoor je het begrip RVS steeds meer.

Ben je op zoek naar een Pizzaoven buiten RVS dan kun je dus bij ons, Clementi Vuurovens terecht. Wij hebben deze Pizzaovens voor buiten in vele verschillende maten staan. Dus van een Clementi family binnenmaats 60, 80 of 100 cm tot aan de Clementino aan toe. Naast hout zijn er ook roestvrijstalen Gas Pizzaovens.

Modern Design

De Pizzaovens RVS van Clementi hebben een luxe uitstraling. Dat komt doordat RVS een kwalitatief hoogwaardig maar zeker ook populair materiaal is. En omdat de Clementi Pizzaoven steeds vaker deel uitmaakt van de woon-, eet- of buitenkeuken wordt deze ook steeds vaker uitgevoerd in roestvrijstaal. RVS is zeer duurzaam en daarnaast ook heel erg sterk. Over het algemeen wordt het veel gebruikt in de professionele keukens, vooral ook bij de horeca. Daarbij komt dat de Pizzaovens buiten dankzij het RVS ook nog eens gemakkelijk schoon te maken zijn mede dankzij het gladde oppervlakte. Bovendien geleidt RVS veel minder hitte waardoor de koepel van de buitenkant van Italiaansee pizzaoven niet snel warm wordt. In de tegenwoordige particuliere keukens (industriële en moderne) zien wij steeds meer RVS terug. Dit geldt dus zowel voor in- als outdoor.

Roestvrijstalen Pizzaoven

Bron Wikipedia: de producenten van RVS spreken liever niet van roestvrijstaal maar van roestvaststaal. Daarnaast komen wij de naam inox ook steeds vaker tegen. Roestvrijstaal is een verzameling voor het samenvoegen van legeringen zoals chroom, ijzer, koolstof en nikkel. RVS bestaat overigens al sinds 1912-1913. Het is roestvast wanneer het chroom in aanraking met zuurstof komt. Vervolgens vormt zich dan een niet zichtbaar laagje ook wel chroomoxide genoemd. Dit is de oxidehuid. En dit laagje beschermt het onderliggende metaal tegen de zogenaamde roestvorming (de uiteindelijke oxidatie). Vervolgens bepaalt de hoeveelheid koolstof de hardheid van het staal. Belangrijk is om te vermelden dat RVS gevoelig is voor chloor en dat er verschillende kwaliteiten zijn.

Pizzaovens buiten RVS

Het is ook goed om de nadelen van RVS te noemen als het gaat om een Pizzaoven. Denk dan bijvoorbeeld aan het feit dat roestvrijstaal bij langer gebruik krasgevoeliger is. En het roestvrijstaal zou in de zon meer kunnen glinsteren. Maar bovenal blijft het belangrijk dat vooral professionals altijd voor RVS kiezen omdat de voordelen vele malen groter zijn. Denk daarbij zeker ook aan het hygiënische aspect.

Welke Pizzaoven voor buiten van RVS kiezen?

In het land van de Clementi Pizzaovens zijn dit de opties voor RVS. Namelijk:

Daarnaast zijn er veel RVS-details. Het logo dat voorop staat is van Clementi. Dat staat voor “Il Re del Fuoco”, oftewel “De Koning van het Vuur”.

Cover voor de Pizzaovens

Om de Pizzaovens optimaal buiten te beschermen, adviseren wij een cover  (beschermhoes) te bestellen voor de Pizzaovens Pulcinella en Pizzaoven Clementi op trolley. Zo ben je er zeker van dat de Pizzaoven weer en wind goed doormaakt en heb je nog langer plezier ervan. De cover is gemaakt van sterk waterafstotend tentdoek en is volledig op maat gemaakt. Er is gekozen voor de kleur groen zodat het geheel zoveel mogelijk wegvalt in de natuur. Nieuw: tegenwoordig zijn er ook zwarte hoezen.