Welk hout Pizzaoven?
Dat het soort hout voor de Pizzaoven toch zo belangrijk kan zijn. Zelf dachten wij er in eerste instantie best makkelijk over na. In onze omgeving thuis staan nog wel wat bomen die af en toe omvallen… Dus zou je denken: dat hout is handig om te gebruiken. Maar dat is juist niet het geval. Vers hout is niet (direct) geschikt voor het aansteken of op temperatuur houden van de Pizzaoven. Allereerst is net gekapt hout te nat (te hoog vochtigheidsgehalte) en dient het daarom minstens 1 jaar te drogen. Daarnaast kan het type Pizzahout ongeschikt zijn omdat het te snel opbrandt of erg spat.
Pizzahout kopen
En dus zijn wij even op zoektocht gegaan. Houtsoorten zoals Douglas hebben namelijk weinig calorische waarde en dat betekent dat je blijft aanvullen met dit soort hout. Het hout voor de Pizzaoven moet dus wel harder van structuur zijn. De pizzabakkers weten natuurlijk als de beste welk Pizzahout je gebruikt. En het beste Pizzahout voor de hout gestookte Pizzaoven blijkt Essenhout te zijn!
Onderstel Pizzaoven
Bij een Pizzaoven is het handig om het Pizzahout direct bij de hand te hebben. Stapel dus in de buurt van de oven wat hout op elkaar. Bedenk hierbij dat gestapeld hout ook decoratief en gezellig staat. Bij een Pizzaoven onderstel is vaak een ruimte vrij gelaten. Daar stapel je eenvoudig het hout boven op elkaar. En dan is de hele entourage – wat betreft het aankleden van de Pizzaoven – compleet!